Projekat

Projekat u Cerskoj obuhvata izgradnju dzamije u zaseoku Hasanovici, uz pratece objekte- imamsku kucu i abdesthanu, a u zaseoku Gobelje gradi se mekteb.

Radovi na navedenim objektima su uveliko poceli, u Hasanovicima je uradjen pristupni put, temelj za dzamiju, bazen za vodu, kupljen veliki dio materijala (za sve objekte je vec kupljen blok, 7000 kom., gotovo svo zeljezo, dio cementa, a za Gobelje: sljunak, pijesak, cement, dio zeljeza, krec,..) i danas naredjeno sa majstorima ukrovljavanje dzamije, kao i izgradnja munare.

Munara ce biti visoka 29 metara, izgradnja 1m kosta 1.200,00KM i ukoliko sredstva budu prikupljena, gradnja je planirana u martu 2015. godine.

U zaseoku Gobelje, izgradnja mekteba uveliko traje, gdje je vec poceto sa zidarskim radovima, uz svesrdnu pomoc mjestana, od onih najmladjih, do najstarijih.

Ceranski imam Muamer ef. Jusupovic je uputio poziv Ceranima sirom svijeta, kao i njihovim komsijama i prijateljima, da se aktivno ukljuce u projekat, kako bismo u sto kracem roku radove priveli kraju:

U nastavku galerije sa slikama izgradnje objekata:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *