Centralni put

Obzirom da je evidentno da Cerani žele asfaltirati kompletan centralni put kroz Cersku, uz male raspravice, što je sasvim normalno za ovo podneblje, Odbor je odlučio da produži akciju i da se što vise završi u ovoj, za Cersku, jako produktivnoj godini.

Pošto je jako bitno da se izbjegnu dodatni troskovi i da se uradi što više dok je mehanizacija u Cerskoj, jako je važno da budemo efikasni i brzi u prikupljanju sredstava.

Pored toga, radi tačne i transparentne evidencije, novac uplaćivati isključivo preko ovlaštenih lica, Mušana Čelebića, Muamera Jusupovića, Ismeta Derviševića i Bege Selimovića, a imena i prezimena svih donatora će biti javno objavljena na internetu, kako bismo izbjegli dodatne rasprave A ĐE SU PARE 🙂

Ovakav način se pokazao kao jako dobar kad se radio projekat džamije i mesdžida, tako da nema razloga da i ovaj put ne bude sve jednostavno, bar što se finansija i transparentnosti tiče.

Danas je pristigla i 100ta donacija za put (što ne znači da u međuvremenu nije bilo još, možda neka imena još nisu dostavljena), tako da je to još jedan od pokazatelja zajedništva u činjenju dobrih i korisnih djela.

Što se tiče spiska donacija za džamiju i mesdžid, on je sad za sad zaključen na broju 800. i manje-više je završen, osim ako je neko slučajno ispušten, i ukoliko ste primijetili da fali vaše ime i prezime, molimo da nas obavijestite, ispravka će uslijediti odmah.

Pozivamo Cerane za zbiju redove i dovrše CENTRALNI PUT kroz Cersku, i da raspravice o zaseocima odlože za zimu i sijela, kad se bude imalo više vremena.

Fokusirajte se.

Ostaje još samo da vas još jednom pozovemo za svečano otvorenje mesdžida u Gobeljama, 29.08.2015., do kojih ćemo, ako Bog da, doći što više asfaltiranim putem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *