Projekat

Radovi na projektu izgradnje džamije, mekteba i pratećih objekata u Cerskoj se privode kraju.

Za očekivati je da će sve biti završeno do kraja Ramazana, nakon čega će se pristupiti ograđivanju i uređenju harema, kako bi sve bilo spremno za otvorenje planirano 01.08.2015. godine.

Obzirom da je preostalo manje od mjesec dana do otvorenja, ovim putem vas pozivamo, ako niste, da se aktivno ugradite u ovaj projekat svojim donacijama, radom, promocijom i na bilo koji drugi način koji bi mogao pomoći uspješnom privođenju kraju ovog projekta.

 

Želimo vas obavijestiti da je prvi dio vakufnama već u štampi, a drugi dio će biti upućen u Vakufsku direkciju 25.07.2015. godine, što je krajnji rok za uplate i štampu vakufnama koje će biti uručene vakifima na dan otvorenja džamije. Osim toga, u toku je izrada natpisa sa imenima vakifa koji su donirali  1.000,00KM i više za izgradnju, a krajnji datum je isti kao i za vakufname.

Molimo Allaha dž.š. da sve one koji su dali bilo kakvu vrstu doprinosa u izgradnji, nagradi svojom nagradom, a da se i drugi ugledaju i da snagom svoga imana donesu odluku da do gore naznačenog datuma postanu vakifi Ceranske džamije, ili se jednostavno angažuju sa bilo kojim djelom koje može pomoći da se radovi završe u predviđenom roku.

Galerija slika sa radovima na dzamiji zakljucno sa 29.06.2015.

 

2 thoughts on “Projekat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *