Objavljen datum za otvorenje džamije u Cerskoj

Građevinski odbor je kao datum otvorenja džamije u Cerskoj utvrdio, ako Bog da, 01.08.2015. godine.

Obzirom da je već sad jasno da će sredstva za završetak izgradnje džamije, mekteba, džamijske kuće i abdesthane biti u potpunosti prikupljena, krenulo se u aktivnosti organizacije i planiranja samog otvorenja džamije, te je određen datum i utvrđen okvirni plan.

Do danas je, na ime izgradnje objekata u Cerskoj upisano 700 pojedinačnih donacija, sa 100 donatora u iznosu od preko 1.000,00KM.

Prilikom šljemenske dove, Cersku i objekte u izgradnji je posjetio federalni ministar za izbjegla i raseljena lica Edin Ramić, koji je, vidjevši sve postignuto u Cerskoj, uzeo na svoje resorno ministarstvo obavezu asfaltiranja puta do džamije, kao i plato ispred džamije, a rok za izvođenje radova je 31.07.2015., te je na lice mjesta poslata ekipa geometara i inžinjera, koji su odmah pristupili planiranju trase.

Nadamo se da će i ostali slijediti navedene primjere, i uključiti se u akciju koju Cerska i Cerani zaslužuju, te tako osigurati da to povratničko mjesto ima stabilne temelje za budućnost generacija koje dolaze.

I na kraju, poruka Muamera ef. Jusupovića, imama Ceranske džamije:

efendija

One thought on “Objavljen datum za otvorenje džamije u Cerskoj”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *